Laserdome – 10 år senare

Laserdome är långt ifrån en nyhet. Det har funnits såpass länge i Sverige att många redan har hunnit prova på det. Det är också mycket populärt med flera platser i Stockholm.

Laserdome går i korthet ut på att man tar på sig speciella (elektroniska) västar och får en laserpistol i handen. Sen springer man in i en halvmörk labyrint och skjuter på varandra. Västarna markerar alla träffar och blir du träffad kan du inte skjuta på 3-6 sekunder. Detta koncept kan man utvidga med att spela i lag, “inta baser” och ha turneringar. Efteråt får man en detaljerad logg om vem som skjutit vem och kan på så sätt tävla mot varandra.

För ett tag sedan hade Groupon.se en drive där man fick spela extra billigt så delar av TestTeamet anammade detta erbjudande för en “revival”. För många av deltagarna var det 10-12 år sedan sist så det var lite nostalgisk känsla tillsammans med hög förväntan: skulle det vara lika roligt idag? Vi var sex kompisar som först spelade “killarna mot tjejerna”, sen “par mot par” och slutligen “vi mot de andra i lokalen”.

Upplevelsen

Även om det inte var samma känsla som för 10 år sedan så är det fortfarande mycket roligt. Det är roligt att smyga och känslan av att lyckas träffa sin motståndare är riktigt kul. Det är helt enkelt en riktigt kul kväll!

Upplevelsen minskar marginellt när man inte får ha lokalen helt för sig själv (om man inte bokar hela lokalen förstås!). Det gör att man kan få spela mot andra. I många fall är det roligt då det finns fler att skjuta (och bli skjuten av) men i andra fall inte så kul om de andra är erfarna spelare så man blir utskjuten hela tiden.

Praktiska detaljer

  • Ta med träningskläder (tänk spinningpass). Lokalen är varm, (bara) normalventilerad och man springer mycket. Detta gör att man svettas väldigt mycket.
  • Ta med så många i bekantskapskretesen som det går. Ju fler man är, desto roligare blir det.

Bokning & priser

Håll koll på Groupon och liknande sajter som emellanåt har erbjudanden. Vi spelade för 50 kr per person för tre omgångar (vanligtvis 160 kr). Normalt kostar det 60 kr per spel.

Du bör boka innan, framförallt om ni är en större grupp. Laserdome finns numera i flera större svenska städer och för att hitta lokaler i ditt närområde kan du helt enkelt googla. Vi spelade på Laserdome Stockholm på Surbrunnsgatan.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>